Ανακοίνωση για τους υποψήφιους 2015-2016


Αγαπητοί ενδιαφερόμενοι,

Τα αποτελέσματα για τους υποψήφιους της Β’ κατηγορίας και το πινάκιο με την κατανομή των σπουδαστών (που αναφέρει σε ποια Α.Ε.Ν.) περάσατε, θα ανακοινωθεί προς το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο aenstudents όπως επίσης και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΕΝ.

Επίσης, εκτιμάται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μεταγραφές πρωτοετών σε άλλες Α.Ε.Ν. για το 2015. Επομένως, η Α.Ε.Ν. που θα αναφέρει το πινάκιο κατανομής πως περάσατε, πιθανώς θα είναι και αυτή στην οποία θα φοιτήσετε, τουλάχιστον για το πρώτο έτος.

Καλή επιτυχία,

Η ομάδα του AENstudents

Μεταπτυχιακά: ALBA Graduate Business School


Κοινό τόπο αποτελεί το γεγονός πως δεκάδες αξιωματικοί κάθε χρόνο αναλογίζονται τις προοπτικές απασχόλησης στην ξηρά, από την πλευρά του γραφείου. Μια μετάβαση όμως δύσκολη, καθώς προϋπόθεση δεν είναι μόνο η εργασιακή εμπειρία και οι ικανότητες, αλλά και ένα σύνολο εξειδικευμένων γνώσεων που απαιτούν μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Continue reading “Μεταπτυχιακά: ALBA Graduate Business School”

Οι βάσεις των ΑΕΝ – 2015


Ανακοινώθηκαν πρόσφατα τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων και μαζί τους και οι βάσεις για την εισαγωγή στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) που περίμεναν εναγωνίως οι υποψήφιοι της πρώτης κατηγορίας. Οι βάσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:
 
 

Πλοίαρχοι Μηχανικοί
Γενικά Λύκεια 10.278 (Μείωση 0.6%) 9.848 (Αύξηση 5.5%)
Εσπερινά Λύκεια 9.787 7.196
Πολύτεκνοι 7.894 7.703
Τρίτεκνοι 9.740 9.654
Κοινωνικά Κριτήρια 8.749 8.746

 
 
Όπως θα παρατηρήσετε, για ένα ακόμη έτος δεν αυξήθηκαν σημαντικά οι βάσεις, παρά την αυξημένη ζήτηση, οι οποίες παρέμειναν σταθερές στα επίπεδα των τελευταίων ετών.
 
 

Το πινάκιο με την κατανομή των σπουδαστών στις ΑΕΝ της χώρες για τους επιτυχόντες σπουδαστές της 1ης και 2ης κατηγορίας θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, όπως επίσης και τα αποτελέσματα για τους σπουδαστές της 2ης κατηγορίας.

 
 

Η ομάδα του aenstudents.com εύχεται καλή πρόοδο στους μελλοντικούς αξιωματικούς του Ε.Ν.

 
 

Η φωτογραφία αποτελεί πνευματικό προϊόν των Ναυτικών Χρονικών.

Το AENstudents ζητά συνεργάτες!


Το AENstudents ζητά συνεργάτες – ανταποκριτές από όλη την Ελλάδα, για την δημιουργία ενός νέου ιστότοπου που θα περιλαμβάνει τα νέα όλων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση των σπουδαστών για την κατάσταση που υπάρχει σε κάθε Ακαδημία αλλά και στην συνεργασία των σπουδαστών μεταξύ τους για την προβολή της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και των προβλημάτων που την χαρακτηρίζουν.

Continue reading “Το AENstudents ζητά συνεργάτες!”

Προκήρυξη Α.Ε.Ν. 2015-2016


Για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016, ο αριθμός των σπουδαστών και σπουδαστριών που θα εισαχθούν στις Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μηχανικών διαμορφώνεται σε 811 άτομα (528 Πλοίαρχοι και 238 Μηχανικοί), μια μείωση 21% σε σχέση με πέρυσι όπου είχαν εισαχθεί 1.030 άτομα (600 πλοίαρχοι και 430 μηχανικοί)
Continue reading “Προκήρυξη Α.Ε.Ν. 2015-2016”

Ποια είναι η πρώτη μεγάλη αλλάγη που θα θέλατε να δείτε στις ΑΕΝ?


Τα παραπάνω αποτελέσματα θα σταλούν στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, στα πλαίσια συζητήσεων που θα λάβουν χώρα για την αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαιδεύσεως.

25 Ιουνίου – Η Παγκόσμια Ημέρα του Θαλασσοπόρου


Είναι γεγονός πως το 90% των αγαθών μεταφέρετε δια θαλάσσης,
από τα 1,5 εκατομμύρια ναυτικών παγκοσμίως, που αντιμετωπίζουν καθημερινά ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες εργασίας. Αναγνωρίζοντας αυτήν την συνεισφορά, ο παγκόσμιος ναυτιλιακός οργανισμός ΙΜΟ, το 2011, αποφάσισε να δημιουργήσει την ημέρα του Θαλασσοπόρου (Day of the Seafarer) που γιορτάζετε κάθε χρόνο στις 25 Ιουνίου.

Continue reading “25 Ιουνίου – Η Παγκόσμια Ημέρα του Θαλασσοπόρου”