Εμβόλιο Κίτρινου Πυρετού


Κάθε ναυτικός για την δική του ασφάλεια, πριν μπαρκάρει, πρέπει να εμβολιαστεί για τον κίτρινο πυρετο. Συνήθως τέτοιοι  εμβολιασμοί γίνοντε μόνο απο κεντρικά ιατρικά κέντρα της κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα για την Αθήνα, λειτουργούν 3 κέντρα εμβολιασμού:


Κεντρικόυ Τομέα Αθήνας

Λεωφ. Αλεξάνδρας 196, Αμπελόκηποι. ☎ 2131600382 & 385

Νότιου Τομέα Αθήνας (Καλλιθέα)

Θησέως 273 & Σόλωνος, Καλλιθέα.      ☎ 2132101226-228-229 & 2132101200

Δυτικού Τομέα Αθήνας (Αιγάλεω)

Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω.                      ☎ 2132100938

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

*Για τα παραπάνω ιατρικά κέντρα είναι απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία για την δημιουργία ενός ραντεβού, εαν επείγει ο εμβολιασμός τότε να το αναφέρετε στο τηλεφωνικό κέντρο.

*Ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον δωρεάν, τα εμβόλια αγοράζονται από το Ινστιτούτο Παστέρ (Οδηγίες για το Ινστιτούτο Παστέρ). Το εμβόλιο κοστίζει 6,90€, το λογιστήριο βρίσκετε στο πρώτο κτίριο μόλις μπαίνετε στον χώρο του Ινστιτούτου.

*Το εμβόλιο διαρκεί για 10 χρόνια.

*Στον Πειραιά στην Ηρώων Πολυτεχνείου 19 παλαιότερα γίνονταν εμβολιασμοι.  Πλέον λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, οι διαμένοντας στον Πειραιά θα εξυπηρετηθούν απο τα παραπάνω κέντρα.

5 thoughts on “Εμβόλιο Κίτρινου Πυρετού

 1. Pingback: Συμβουλές για πρωτοετείς | Α.Ε.Ν. - Ιστότοπος Σπουδαστών

 2. Πλεον κοστιζει 23 ευρω. Κλεινεις τηλεφωνικα ραντεβου, πηγαινεις εκει, σου δινουν νουμερο λογαριασμου, πηγαινεις απεναντι στην τραπεζα πληρωνεις και με την αποδειξη στο κανουν.

 3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ .
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ)
  ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΠΥΡΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ,ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ.
  ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ 3 ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ 7 , Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ.
  ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.
  ΕΥΓΕΝΙΑ ΑΝΝΑ ΜΗΛΙΩΝΗ
  ΙΑΤΡΟΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
  ΤΗΛ: 2132100624

  1. Στέλιος Αλεβυζάκης

   Καλημέρα.. μια ερώτηση θέλω να κάνω.. είμαι ναυτικός και έχω κάνει το εμβόλιο το 2009 όταν και πρωτομπάρκαρα.. το θέμα μου είναι ότι δεν βρίσκω το καρτελάκι που λέει ότι το χω κάνει.. σε αυτήν την περίπτωση τι γίνετε? Ξανακάνω το εμβόλιο ή μπορούν να μου επανεκδόσουν το καρτελάκι?? Ευχαριστώ!!

 4. Στέλιος Αλεβυζάκης

  Καλημέρα.. μια ερώτηση θέλω να κάνω.. είμαι ναυτικός και έχω κάνει το εμβόλιο το 2009 όταν και πρωτομπάρκαρα.. το θέμα μου είναι ότι δεν βρίσκω το καρτελάκι που λέει ότι το χω κάνει.. σε αυτήν την περίπτωση τι γίνετε? Ξανακάνω το εμβόλιο ή μπορούν να μου επανεκδόσουν το καρτελάκι?? Ευχαριστώ!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s