Ποσειδώνια 2014: Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση του πλανήτη


Την Δευτέρα ανοίγει τις πύλες τις στο κοινό η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, αριθμώντας 49 έτη από την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε το 1965, και παραμένοντας στην κορυφή των ναυτιλιακών εκθέσεων με περισσότερους απο 1.800 εκθέτες από 93 χώρες που θα βρίσκοντε στο χώρο του Metropolitan expo από τις 2-6 Ιουνίου.Η διοργάνωση των Ποσειδωνίων το 2012 σημείωσε αριθμούς ρεκόρ συγκεντρώνοντας πάνω από 18.500 επισκέπτες από 92 χώρες και 20 εθνικές συμμετοχές με μεγάλα περίπτερα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με αποφάσεις και μνημόνια που υπεγράφησαν τόσο μεταξύ κυβερνήσεων ναυτικών κρατών όσο και ναυτιλιακών εταιρειών.

Η διεθνής απήχηση των Ποσειδωνίων στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα, υποδηλώνει την κυριαρχική θέση που υπερήφανα κατέχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα τις τελευταίες δεκαετίες, έχωντας ύπο την κατοχή της αυτήν την στίγμή 3.669 ποντοπόρα πλοία ολικής χωρητικότητας άνω των 1.000 gt και αντιπροσωπεύοντας το 16,16% του παγκόσμιου στόλου σε χωρητικότητα εκτοπίσματος και το 46,72% του ευρωπαϊκού στόλου σε ολική χωρητικότητα.

Screen-Shot-2014-02-16-at-11.57.53-AMΤην ίδια στιγμή τα Ποσειδώνια φιλοξενούν φέτος ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα σεμιναρίων και συνεδρίων, οι θεματικές των οποίων καλύπτουν όλες τις πτυχές των θαλάσσιων μεταφορών με την συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας, του τραπεζικού κόσμου, του εμπορίου και της τεχνολογίας. (Δείτε το πρόγραμμα των συνεδρίων)

Παράλληλα, τα Ποσειδώνια πλαισιώνονται από εκδηλώσεις όπως είναι ο ιστιοπλοϊκός αγώνας PosidoniaCup, ο ποδοσφαιρικός αγώνας 5×5 Posidonia Shipsoccer Tournament που πραγματοποιείται στο γήπεδο Καραϊσκάκη, το PosidoniaGolfTournament κ.α., οι οποίες υπόσχονται έντονη δράση και φιλικό συναγωνισμό μεταξύ των εταιριών που συμμετέχουν.

Δεν θα έπρεπε να παραληφθεί, πως τα Ποσειδώνια ενισχύουν σημαντικά την εθνική οικονομία, αφού αποτελούν μεγάλη πηγή εσόδων. Τα συναλλαγματικά οφέλη από τη λειτουργία των Ποσειδωνίων, κάθε δύο χρόνια, υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως δαπάνες διαμονής, διατροφής, αναψυχής, δημοσίων σχέσεων, σεμιναρίων των εκθετών – επισκεπτών και αντιπροσωπειών της έκθεσης, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη τουρισμού υψηλής απόδοσης. Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα νοικιάζοντας σκάφη αναψυχής ή συμμετέχοντας σε κρουαζιέρες.

Αποτελούν μια θαυμάσια ευκαιρία για τον κάθε ενδιαφερομένο που θέλει να πάρει μια ολοκληρωμένη εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα καθώς και να κοινωνικοποιηθεί με άτομα που στελεχώνουν την παγκόσμια ναυτιλιακή οικογένεια. Η είσοδος είναι ανοιχτή σε όλους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Ποσειδώνια

Για να παρευρεθείτε και εσείς στα Posidonia 2014, πατήστε εδώ!
Για να παρευρεθείτε και εσείς στα Posidonia 2014, πατήστε εδώ!

Επικοινωνία

posidonia-3Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.
Οδός Εύπλοιας 4-6, Πειραιάς
Τ.Κ. 185 37
Tel.: +30 210 4283608
Fax.: +30 210 4283610
Email: posidonia@posidonia-events.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s