Μεταπτυχιακά: ALBA Graduate Business School


Κοινό τόπο αποτελεί το γεγονός πως δεκάδες αξιωματικοί κάθε χρόνο αναλογίζονται τις προοπτικές απασχόλησης στην ξηρά, από την πλευρά του γραφείου. Μια μετάβαση όμως δύσκολη, καθώς προϋπόθεση δεν είναι μόνο η εργασιακή εμπειρία και οι ικανότητες, αλλά και ένα σύνολο εξειδικευμένων γνώσεων που απαιτούν μεταπτυχιακή εκπαίδευση.

Ακόμα, οι περισσότεροι αξιωματικοί, έχοντας περάσει ελάχιστο χρόνο με τους αγαπημένους και την οικογένεια τους, προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τα όποια διαλείμματα έχουν μεταξύ των μπάρκων τους (λ.χ. στρατός) και διστάζουν να κάνουν το βήμα για την εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας μέσω μεταπτυχιακής εκπαιδεύσεως, καθώς και θα τους απομακρύνει από τους δικούς τους ανθρώπους αλλά συνοδεύεται και από ιδιαίτερα υψηλά έξοδα διαμονής και φοίτησης.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη έρχεται να συμπληρώσει το ALBA Busines School, με τα εξαιρετικά δημοφιλή σε αποφοίτους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ναυτιλιακά του προγράμματα, ιδιαίτερα το πρόγραμμα MBA in Shipping, τα οποία δίνουν την δυνατότητα σε αξιωματικούς που επιθυμούν να συνεχίσουν την σταδιοδρομία τους στην ξηρά να αποκτήσουν το απαραίτητο ακαδημαϊκό υπόβαθρο για να το καταφέρουν. Και όλα αυτά βεβαίως μέσα στον Ελλαδικό χώρο, συγκεκριμένα στην Αθήνα όπου εδρεύει το ίδρυμα.

Τελευταία μάλιστα ανακοίνωσε και κάποιες διαρθρωτικές αλλαγές στα προγράμματα του, με άμεσο σκοπό να “φέρει” τους σπουδαστές του σε άμεση επαφή με την ναυτιλιακή αγορά.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές εδώ: H μετεξέλιξη των ναυτιλιακών προγραμμάτων του ALBA Graduate Business School (Ναυτικά Χρονικά)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s