Α.Ε.Ν. Ασπρόπυργου


Ιδρύθηκε το 1951 στον Ασπρόπυργο 20 km από την Αθήνα και τον Πειραιά. Είναι η μεγαλύτερη σχολή της Ελλάδας με τους περισσότερους σπουδαστές. Λειτουργεί σαν σχολή Πλοιάρχων αλλά και Μηχανικών. Μέχρι το 2008 ήταν η μόνη σχολή που σαν σπουδαστές μπορούσαν να εγγραφούν και γυναίκες, σήμερα όμως έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν σε όλες τις σχολές της Ελλάδας. Η σχολή είναι εξωτερικής φοίτησης, δηλαδή δεν παρέχει δυνατότητα εσωτερικής διαμονής. Στα πλαίσια της λειτουργεί και Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων.

Παραλία Ασπροπύργου, Τ.Κ.19 300
Τηλ. 210-55 74171, 210-55 74172, 210-55 74173
email: aen-aspr@yen.gr

73 thoughts on “Α.Ε.Ν. Ασπρόπυργου

 1. Animal

  Αποφοίτησα το 1996 από την ΑΔΣΕΝ Ασπροπύργου, μηχανικός. Με την παλιοπαρέα είχαμε σκαρώσει ένα ποιηματάκι και το γράψαμε στις τουαλέττες όπως ταιράζει σε κάθε σύνθημα που σέβεται τον εαυτό του:
  Ασπρόπυργε, Ασπρόπυργε!
  του Παραδείσου η χώρα,
  με τις καθάριες σου ακτές
  πετρελαιολουσμένες
  και την σχολή τη ναυτική,
  σοφών επιστημόνων.

  Πολλά χρόνια αργότερα, ένας απόφοιτοςτου 2004 μου είπε ότι το ποιηματάκι είχε γίνει hitάκι και ήταν γνωστό… Αναρωτιέμαι εάν 18 χρόνια μετά παίζει ακόμα;

  1. Παρακαλώ τηλεφωνείστε μου εις το 210-4526277

   Θέλω να σας ρωτήσω για τις μηχανές των πλοίων.

   Ευχαριστώ Ευγενία Παν Χουσάκου (Τζένη)

 2. thanosvar

  καλημέρα!!! Με βάση τη συνολική μου βαθμολογία από τις πανελλήνιες των ΕΠΑΛ ΟΜΑΔΑ Ά περνάω στην ακαδημία του εμπορικού ναυτικού. Επειδή μένω στην Αθήνα θα προτιμούσα να πέρναγα στον Ασπρόπυργο. Εαν όμως δεν περάσω, με ποια κριτήρια γίνονται οι μετεγγραφές;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

   1. thanosvar

    ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!! Α και κάτι ακόμα Θάνο με λένε, όχι Θωμά 🙂
    Με 1623 μόρια περνάω στον Ασπρόπυργο; Τι πιστεύεται;

 3. Αγαπητέ Θάνο,

  1461 ήταν η περσινή βάση, πιστεύω λογικά θα περάσεις στην Α.Ε.Ν., τώρα το που θα περάσεις μην σε απασχολεί, καθώς αφού η κατοικία σου είναι Αθήνα είναι πολύ εύκολο μέσα στις πρώτες 10 μέρες να πάρεις μεταγραφή για εκεί, σε όποια ακαδημία και αν περάσεις.

  Φιλικά,

  Παύλος

 4. Dimitris

  Γειά σας,

  Έχω συμπληρώσει κεπ ηλεκτρολόγων εμπορικού ναυτικού και θέλω να το παραδώσω στην σχολή σας. Μου είχαν πει από το υπουργείο, πως θα μπορώ να το παραδώσω σε μία ΑΕΝ της επιλογής μου! Παρακαλώ πολύ να με ενημερώσετε για το όνομα του υπεύθυνου και καθώς πότε θα μπορώ να το παραδώσω. Αν υπάρχει και τρόπος να επικοινωνήσω απευθείας με τον αρμόδιο με κάποιο αριθμό τηλεφώνου ή και με μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  1. Αγαπητέ Δημήτρη,

   Δυστυχώς στην Α.Ε.Ν. Ασπροπύργου, λόγω έλλειψης προσωπικού, επικρατεί μια περίεργη κατάσταση αναφορικά με την οργάνωση, και έτσι θα σε συμβούλευα να περάσεις εσύ ο ίδιος από εκεί, καθώς δεν διατίθεται ούτε τηλέφωνο (είναι εξαιρετικά σπάνιο να το απαντήσουν) ούτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

   Στην διάθεση σου για περαιτέρω ερωτήσεις,

   Παύλος

 5. Ελένη

  Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω..υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να πάμε για την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά; και αν ναι ποιες είναι αυτές;

  1. Αγαπητή Ελένη,

   Είναι οι ώρες που λειτουργεί μια δημόσια υπηρεσία, δηλαδή από τις 0800 – 1330. Βεβαίως προς εξυπηρέτηση των υποψηφίων ορισμένες φορές οι ώρες λειτουργίας φτάνουν μέχρι και το απόγευμα, αλλά σε συμβουλεύω να είσαι παρών κατά τις ώρες κανονικής λειτουργίας.

   Φιλικά,

   Παύλος

 6. Βύρωνας

  Καλήμερα. Ήθελα να μάθω αν λειτουργεί ακόμα η ΑΔΣΕΝ. Ψάχνω στο διαδύκτιο αλλά δε βγάζω κάποια άκρη. Επείσης καλώ και στα τήλεφωνα που έχετε παραθέσει αλλά οποιοδήποτε τμήμα και αν επιλέξω να συνδεθώ δεν πέρνω κάποια απάντηση. Σε περίπτωση που λειτουργεί η ΑΔΣΕΝ, έχω τελειώσει ηλεκτρονικός σε ΕΠΑ.Λ. με απολυτήριο 15.2 υπάρχει η δυνατότητα να εισαχθώ? Ευχαριστώ

  1. Kαλησπέρα αγαπητέ Βύρωνα,

   Η ΑΔΣΕΝ πλέον έχει γίνει ΑΕΝ και η εισαγωγή επιτρέπεται μέχρι και το 27ο έτος της ηλικίας του κάθε υποψήφιου.

   Σχετικά με την βαθμολογία, δυστυχώς είναι αρκετά χαμηλή. Εάν έχεις θαλάσσια υπηρεσία ή πτυχίο αγγλικών ίσως να μπορέσεις να διασφαλίσεις την εισαγωγή σου, αλλά δυστυχώς αμφιβάλλω εάν με βαθμολογία απολυτηρίου κάτω από 17 θα καταφέρεις να πετύχεις την εισαγωγή σου.

   Φιλικά,

   Παύλος

   1. Βύρωνας

    Καλησπέρα και πάλι ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις πόσα μόρια πέρνεις για κάθε μέρα στη θάλασσα. Ευχαριστώ και πάλι

   2. Αγαπητέ Βύρωνα,

    H ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 60 ΗΜΕΡΕΣ Ως 270 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 0.02

    Για παράδειγμα 3 μήνες προϋπηρεσίας αντιστοιχούν σε 90 ημέρες: 90 x 0.02 = 1,8 μόρια επιπλέον στον βαθμό απολυτηρίου δηλ. αν είχες απολυτήριο 15 τότε αυτό υπολογίζεται για 16,8.

    Όσον αφορά για τα εμπορικά πλοία θα πρέπει αυτά να είναι εν ενεργεία με Ελληνική ή υπό ξένη σημαία συμβεβλημένων ή
    μη με το ΝΑΤ, 1.500 ολικής χωρητικότητας (οχ) (500 κόρρων ολικής χωρητικότητας κοχ) . Ο χρόνος της προϋπηρεσίας δεν θα πρέπει να συμπίπτει με το διάστημα φοιτησης στο Λύκειο.

    Στην διάθεση σου για περαιτέρω απορίες,

    Παύλος

 7. Alex

  η αιτηση στην αεν γινεται μονο ηλεκτρονικα η μπορουμε να την κανουμε και στην αεν που θα παμε τα δικαιολογητικα ;

 8. Ελένη

  Γεια σας, θελω να μπω στην ακαδημία εμπορικού ναυτικού με απολυτήριο λυκείου..εχω απολυτήριο 14 και lower…αποτι εχω διαβάσει η βάση εισαγωγής με απολυτήριο ήταν 15.500-16000 μόρια..ισχύει η οχι;;επίσης μπορω να επιλέξω σε ποια περιοχή θελω να φοιτήσω η οχι;;
  Ευχαριστώ ελ των προτέρων!!

  1. Αγαπητή Ελένη,

   Δυστυχώς η βάση εισαγωγής είναι αρκετά μεγαλύτερη, για την ακρίβεια 18-18.500, εκτός και εάν είσαι από ναυτικό λύκειο που είναι κοντά στα 16.000 μόρια.

   Ναι, μπορείς να επιλέξεις τη σχολή που θα φοιτήσεις ως πρώτη επιλογή, αλλά αυτό δεν σου εξασφαλίζει πως θα περάσεις σε αυτήν τη σχολή. Μπορείς όμως να πάρεις σχετικά εύκολα μεταγραφή.

   Στην διάθεση σου για περαιτέρω ερωτήσεις,

   Παύλος

 9. George

  Για την πρόσληψη μου σε εταιρεία έχει ως προϋπόθεση το ναυτικό φυλλάδιο.
  Είμαι 35 ετών ποια η διαδικασία απόκτησης του;;

 10. Αντώνης

  Καλημέρα,είμαι απόφοιτος ΑΕΙ και θέλω να εισαχθώ στην ΑΕΝ. Προβλέπεται διαδικασία κατατακτηρίων εξετάσεων?

 11. πανος

  Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω,επειδη ενδιαφερομαι να βγαλω ναυτικο φυλλαδιο,τα μαθηματα σωστικων σταματανε για το καλοκαιρι η εχει συνεχεια θεσεις?

 12. Mixalis

  Αγαπητέ Παύλο καλησπέρα

  Είμαι απόφοιτος του ΕΜΠ στη σχολή Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς αν θα μπορούσα να γίνω μηχανικός Γ σε πλοίο αφού πρώτα περάσω τα επίπεδα του δόκιμου? Η αν όχι υπάρχει κάποια άλλη ειδικότητα που θα μπορούσα να ακολουθήσω στο πλοίο με βάση αυτό που έχω σπουδάσει?

  Σε ευχαριστω εκ των προτερων
  Μιχάλης

 13. Στέφανος Παπαδοπουλος

  Αγαπητέ κυριε Φιλιππακη

  καλη σας ημερα και καλη εβδομαδα. Ειμαι αποφοιτος λυκειου και θα ηθελα να ενταχθω στις ταξεις του Εμπορικου Ναυτικου της σχολης πλοιαρχων με το απολυτηριο του λυκειου . Ο βαθμος του απολυτηριου μου ειναι 17 και 5 δεκατα μετα αποτελεσματα των πανελληνιων εξετασεων. Επιπροσθετως εχω πτυχιο Proficiency αγγλικων. Σας παρακαλω εαν μπορειτε να μου πειτε εαν μπορω να μπω στη σχολη βαση των σημερινων δεδομενων και ποια ειβαι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω για την εγγραφη μου στην σχολη.

  Σας ευχαριστω εκ των προτερων,

  Στεφανος Παπαδοπουλος

  1. Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

   Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση της απαντήσεως.

   Η προσωπική μου άποψη είναι πως με έναν συνολικό βαθμό 20 (17,5 + 2,5 από το proficiency) δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην εισαγωγή σας. Σας παροτρύνω όμως να αρχίσετε την συλλογή των δικαιολογητικών, διότι η προθεσμία λήγει στις 13 Αυγούστου! (Για τους τους υποψήφιους με απολυτήριο – με παν/δικές εξετάσεις δεν είναι πλέον δυνατή η εισαγωγή καθώς έχει λήξει η προθεσμία για την παράδωση των δικαιολογητικών)

   Καλή επιτυχία,

   Παύλος

 14. nikow

  Καλημερα Οι δυο μου γιοι ειναι αποφοιτοι του Ναυτικου λυκειου Πειραια με απολυτηρια 17,2 ο ενας και 17,9 ο αλλος..!! Εχουν το πτυχιο αγγλικων Lower και οι δυο…!!! Στις πανελληνιες συγκεντρωσαν 14.440 ο ενας και 15350 ο αλλος…!!! Επειδη καθε μερα ακουω απο διαφορους….. διαφορετικες αποψεις για τις βασεις εισαγωγης στην ΑΕΝ….θα ηθελα την εκτιμηση σου για αυτες…..και τι πιθανοτητες δινεις εκ πειρας για την εισαγωγη των παιδιων μου στην ΑΕΝ..???

 15. Δημήτρης

  Καλημέρα είμαι απόφοιτος ΕΠΑ.Λ με βαθμό απολυτηρίου 16,4 μαζί με το lower έχω 18,400 μόρια για την προκήρυξη. Είναι καλός βαθμός για να εισαχθώ για πλοίαρχος και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα αν μπορείτε να μου πείτε.
  Ευχαριστώ!

  1. Πιστεύω πως θα καταφέρεις να πετύχεις την εισαγωγή σου αγαπητέ Δημήτρη. Σχετικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πιστεύω πως μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν.

 16. αλεξ

  ρε παιδια προσπαθω μερες και ωρες να επικοινωνησω με την γραματεια πλοιαρχων , πηγα και απο κει σημερα και δεν ηταν κανεις. εχω τελειωσει ναυτικο λυκειο , εχω υπηρεσια και θελω τωρα να γραφτω στο ειδικο τμημα πλοιαρχων . πως μπορω να ξερω διαδικασιες κτλ , εφοσον δεν απανταει κανενας , δεν ειναι κανεις εκει και εχω ακουσει φημες πως αρχες σεπτεμβρη δινουν τα κεπ.

  1. Δυστυχώς αγαπητέ το ειδικό τμήμα πλοιάρχων για τους απόφοιτους ναυτικών λυκείων είναι σχετικά κλειστός κύκλος, και έτσι οι πληροφορίες είναι περιορισμένες. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, κατά την γνώμη μου, είναι να επισκεφτείς αυτοπροσώπως την σχολή αρχές Σεπτεμβρίου.

   Φιλικά,

   Παύλος

 17. Αγγελικη

  Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται ποτε ξεκινάνε οι εγγραφές για την ανανέωση των σωστικών? Ο άντρας μου είναι αξιωματικός και ταξιδεύει και επειδή δεν οδηγώ η ακαδημία ασπροπύργου είναι μακριά θα με διευκολύνατε αν ήξερα πότε ανοίγουν.

  Σας ευχαριστώ πολύ.

  1. Αγαπητή Αγγελική,

   Η εγγραφές για το refresh θα ξεκινήσουν με την έναρξη της σχολής, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου. Βεβαίως θα πρέπει να έχετε υπ’όψιν σας πως μπορεί το πρόγραμμα να μην βγει αμέσως και έτσι οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν λογικά μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσω και εγώ προσωπικά τον ίδιο κύκλο και για αυτό το λόγο θα σας στείλω προσωπικό μήνυμα στο email σας μόλις μάθω κάτι νεότερο.

   Φιλικά,

   Παύλος

   1. ΟΜΗΡΟΣ XATZHXΡΗΣΤΟΣ

    Καλησπερα , θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.Μηπως γνωριζετε ποτε ξεκινανε επισημα οι εγγραφες για τα refresh σωστικων Σεπτεμβριου 2016 στην ΑΕΝ Ααπροπυργου?Θα εκτιμουσα πολυ την απαντηση σας ενα γνωριζετε.Υπαρχει περιπτωση να αρχισουν εγγραφες μεσα στον Αυγουστο?

 18. Nansea Evri

  Καλή σας μέρα.Θα μπορουσε να κάνει εγγραφη καποιος στη σχολη σωστικων μονο με απολυτηριο Λυκειου η είναι απαραιτητο να εχει δηλωθει στο μηχανογραφικο πριν δωσει πανελληνιες?
  Μας είπαν πως για να μπει καποιος ενδιαφερόμενος και να εργαστει σε πλοια εσωτερικων γραμμων στην Ελλαδα (σαν ρεσεψιον κλπ σε απλα πόστα)χρειαζεται να περασει απο αυτη την σχολη.Δωστε μου τα φωτα σας.

  Ευχαριστω εκ των προτερων
  Καλη σας μερα και παλι.

  1. Αγαπητή Nancy,

   Για να βγάλει ένα άτομο ναυτικό φυλλάδιο, για να μπορεί να δουλέψει σε πλοίο ως οποιαδήποτε ειδικότητα, πρέπει να περάσει τον βασικό κύκλο στην σχολή σωστικών και πυροσβεστικών μέσων. Επομένως ναι, εάν θέλεις ναυτολογηθείς σε πλοίο εσωτερικών γραμμών θα πρέπει να έχεις παρακολουθήσει τα μαθήματα της παραπάνω σχολής. Παρόλα αυτά, το μηχανογραφικό δεν έχει καμία σχέση, καθώς η σχολή Σωστικών απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στους σπουδαστές ΑΕΝ.

   Όσο για την σχολή, μετά το πέρας του Α’ εξαμήνου θα κανονίσει η ίδια να παρακολουθήσεις τον παραπάνω κύκλο ώστε να βγάλεις ΝΦ για να εργαστείς για το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι. Επομένως δεν είναι απαραίτητο να το έχεις πριν την εισαγωγή σου στην Ακαδημία.

   Φιλικά,

   Παύλος

 19. Αντώνης

  Γεια σας,
  Πότε μπορώ να μάθω αν πέρασα στο εμπορικό ναυτικό με την δεύτερη κατηγορία (απολυτήριο) ?

 20. ss1313

  Καλημέρα τα αποτελέσματα σήμερα έγραφαν μόνο σχολή πλοιαρχων…Πως μπορω να μαθω σε ποια περιοχη ειναι το αεν που περασα 🙂 ?

  1. Αγαπητέ Γιώργο,

   Το πινάκιο με την κατανομή των σπουδαστών θα ανακοινωθεί όταν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της 2ης κατηγορίας (απολυτήριο). Stay tuned, διότι θα δημοσιευτεί άμεσα σε αυτήν την σελίδα.

   Καλή επιτυχία,

   Παύλος

 21. Έλενα

  Θεωρείτε οτι με 15,7 απο απολυτηριο και λοουερ εχω πιθανοτητες για πλοιαρχων?

  1. Αγαπητή Έλενα,

   Βεβαίως και έχεις αρκετές πιθανότητες εφόσον είσαι στην κλίμακα 17.000+ αλλά θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι στην περίπτωση που δεν περάσεις αρχικά, μετά από λίγους μήνες μπορεί να επιλεχθείς ως επιλαχών, ειδικά εάν έχεις υψηλή βαθμολογία, και να πραγματοποιήσεις την εισαγωγή σου.

   Καλή επιτυχία,

   Παύλος

   1. Έλενα

    Κύριε Παύλο 15,7 εχω που ειναι το απολυτηριο μαζι με το lower..δεν ειμαι την κλιμακα των 17000+.. Ναι το γνωρίζω αυτο αλλα θελω να κανω θαλάσσια υπηρεσία για να παρω μορια..οποτε αν περιμενω να μπω ως επιλαχών θα χάσω την διορια του ταξιδιου μου.Μπορείτε να με βοηθήσετε? Σας ευχαριστώ πολυ.

   2. Αγαπητή Έλενα,

    Προσωπικά, πιστεύω πως με 15,7 είναι δύσκολο να μπεις, ακόμα και ως επιλαχών. Είναι καλύτερο να κάνεις το ταξίδι σου, εάν έχεις την δυνατότητα, καθώς η θαλάσσια εμπειρία θα σου είναι χρήσιμη για την μελλοντική σου σταδιοδρομία. Και μπορείς και τώρα να μπαρκάρεις ως δόκιμος, εάν βρεις την κατάλληλη εταιρεία. (ποντοπόρα πλοία) Επομένως βάλε στόχο για το ταξίδι, και προσπάθησε να πάρεις όσα πιο πολλά στοιχεία μπορείς από το πλοίο που θα σε βοηθήσουν στην πορεία σου.

    Φιλικά,

    Παύλος

 22. Μαξιμος

  Καλημέρα είμαι απόφοιτος Ναυτικου λυκειου με απολυτηριο 16.3 εδοσα πανελληνιες αλλα δεν περασα για λιγο υπαρχει περιπτωση να περασω στην σχολη ; με απολυτηριο ευχαρηστο

  1. Αγαπητέ Μάξιμε,

   Αν και τα μόρια είναι σχετικά λίγα για την εισαγωγή με απολυτήριο, δεν θα πρέπει να απελπιστείς καθώς υπάρχει και η περίπτωση εισαγωγής ως επιλαχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χειμώνα και θα ανακοινωθεί στο site του ΥΕΝ.

   Φιλικά,

   Παύλος

 23. ELL.

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΛ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;;

  1. Αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, λόγω μειωμένου προσωπικού, και έτσι θα σου πρότεινα να ρωτήσεις κάποιον συνάδελφο που είναι συμφοιτητής ή να πας αυτοπροσώπως.

   Δεν γνωρίζω κάτι περαιτέρω δυστυχώς.

   Σου εύχομαι καλή δύναμη,

   Παύλος

 24. Έλενα

  Κυριε Παύλο σας ευχαριστώ πολυ.Θα κάνω την θαλάσσια υπηρεσία κανονικά.Εαν γνωρίζετε να μου απαντήσετε,ξερετε τι θα κάνω πανω στο πλοιο?Και οι ναυτιλιακές εταιρίες ειναι αυτές που υπάρχουν εδω? δεν υπαρχουν αλλες δηλαδη?

 25. Αντώνιος

  Εχω τρια χρόνια ΤΕΙ μηχανολόγων, την οποία δεν τελείωσα, εχω δικαίωμα ενγραφής χωρίς εξετάσεις?

 26. Γιάννης Χατήρας

  Καλημέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε πότε είναι δυνατό να πάω στη σχολή για να κάνω εγγραφή, τώρα που ξέρω ότι έχω περάσει.

 27. Καλημερα..εγω θα ηθελα να ρωτησω με απολυτηριο βαθμοθ 19.800 παιρναω ασπροπυργο καθως θα ηθελα για οσο μπορω να συνεχισω κ το Παπει που περασα Πειραια μεσω Πανελληνιων…Ευχαριστω?

 28. spyros

  Καλησπέρα έχω πιθανότητες να περάσω με βαθμό από επαλ 16.4+λόουερ+πολυτεκνος, και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα ;

 29. fadi sulaq

  kali maira
  eimai protos mixanikos apo tin iordania kai olla ta diplomata mou einai ellainika
  tha erthw stin ellada se 15 maires.
  sas parakalw peitai mou pws na graftw gia tin ananiosy sta swsteka (refresh) prin na erthw gia thn ellada.
  sas euxaristw polly

 30. lina

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ;

 31. elena

  η κορη μου περασε αεν πρεβεζας η κατασταση εκει ειναι χαλια οι καθηγητες εκει ειναι προκατελειμενοι με τα κοριτσια που ακολουθουν το επαγγελμα αυτο θελει να παρει μεταγραφη για ασπροπυργο η κρητηθελω να μου πεις πως ειναι η κατασταση σ αυτες τις δυο σχολεςαπο θεμα καθηγητων.ευχαριστω !

 32. Kostas

  Paul Filippakis, καλησπέρα και καλησπέρα σε όλα τα παιδιά, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση τι γίνεται εφόσον έχουν βγει τα κύρια αποτελέσματα και αυτά των επιλαχωντων όπου περίμενα με τόση αγωνία και από λάθος δικό μου δεν πέρασα διότι ξέχασα να βάλω την πολυτεκνια μου και να δηλώσω τις υπόλοιπες σχολες διότι περνούσα Χίο κανονικά και Ασπρόπυργο όπου είχα δηλώσει όμως μόνο ως πολυτεκνος. Παρεμπιπτόντως τα μόρια μου είναι 19.800 με απολυτηριο τίτλο και Κ.Π.Γ. δυστυχώς έμεινα εκτός θα μπορούσα να έχω μια απάντηση για το εάν κάποιος μαθητής εγκαταλείψει την σχολή του ή σχολή αυτή αναπληρωνει την θέση η πάει για τον επόμενο χρόνο η κενή θέση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και μια απάντηση για τα παιδιά προηγουμενος που λένε για τα τηλέφωνα επειδή επισκεφθηκα τον Ασπρόπυργο για να κάνω τα χαρτιά μου το προσωπικό ήταν τέσσερα άτομα πως περιμένετε τέσσερα άτομα ενώ καλούσε όλη η Ελλάδα δεν είναι κακό να χαλασετε 40 ευρώ βενζίνη χωρίς να θέλω να γίνω κακός και βέβαια δίχως παρεξήγηση αλλά εγώ τα χαλασα και πολλά παραπάνω διότι έκανα 500 χλμ να πάω μόνο οπότε και τα έξοδα μου ήταν παραπάνω από αυτά… Και από ότι είδα οι σχολες προσλαβαν προσωπικό από το καλοκαίρι για τις ανάγκες των σχολών διδακτικό προσωπικό… Ευχαριστώ και πάλι συγνώμη εάν έγινα κακός αλλά χρειάζεται και λίγη ανθρωπιά αυτές τις δύσκολες μέρες!!!
  Αναμένω απάντηση σας Paul Filippakis,
  Ευχαριστώ πολύ & καλή επιτυχία στους επιτυχοντες!!!

  1. Καλησπέρα αγαπητέ Κώστα,

   Στην αίτηση που συμπληρώνεις για την εισαγωγή με απολυτήριο, δεν βάζεις σε ποιες Α.Ε.Ν. θέλεις να περάσεις – αλλά την σειρά προτίμησης σου, επομένως βάζεις όλες τις ακαδημίες κατά σειρά προτίμησης. Τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι δεν τις δήλωσες?

   Οσο για την δυνατότητα να πάρεις την θέση κάποιου επιλαχόντα, για αυτό δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος αλλά θα ρωτήσω το υπουργείο και θα σου απαντήσω άμεσα.

   Σου εύχομαι καλή δύναμη,

   Παύλος

   1. Kostas

    Paul Filippakis, εννοώ ότι έβαλα μόνο την σχολή του Ασπροπυργου και δυστυχώς καμία άλλη και το κακό είναι ότι δεν το κατάλαβα την στιγμή που κλείδωσα την αίτηση ούτε ότι δεν είχα βάλει την πολυτεκνια μου…. Τώρα η ερώτηση μου είναι υπάρχει περίπτωση πέραν των επιλαχωντων να βγουν έξτρα άλλοι επιλαχωντες;
    Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου!!!

 33. Nikos

  Καλημερα Ο γυιος μου εχει περασει στα ΤΕΙ Αθηνας οπου και εχει γινει εγγραφη….αλλα και στην ΑΕΝ Κυμης οπου και επελεξε να φοιτησει.Επειδη οπου και αν εχω ρωτησει δεν εχω παρει μια σαφη απαντηση και επειδη ο χρονος περνα…. πες μου σε παρακαλω εαν πρεπει να γινει διαγραφη απο τα ΤΕΙ Αθηνας η εχει δικαιωμα να ζητησει αναστολη σπουδων..με δεδομενο την ιδιαιτεροτητα του επαγγελματος και της μεγαλης αποχωρησης σπουδαστων απο τις ΑΕΝ μετα το πρωτο εκπαιδευτικο ταξιδι ….που αν τυχον συμβει …..γιατι να πρεπει ο σπουδαστης που ενω εχει πετυχει και στις δυο σχολες …τελικα….να μενει εξω και απο τις δυο. Απο την γραμματεια των ΤΕΙ μου ειπαν οτι μπορουν να δωσουν αναβολη σπουδων αλλα με την προυποθεση οτι πρεπει να το δεχτει και η ΑΕΝ . Δεν γνωριζω εαν υπαρχει καποια νομικη φορμουλα που να δινει λυση σ αυτο το ζητημα ….και επειδη ουτε απο τις ΑΕΝ μου δινουν σαφη απαντηση αλλα ουτε και απο το ΥΕΝ ….σου ζητω να το ψαξεις και να με βοηθησεις γιατι μιλανε για καποιες κυρωσεις σε περιπτωσεις διπλης εγγραφης αλλα δεν μου λενε ποιες ειναι αυτες (ουτε και σ αυτο δινουν σαφη απαντηση). Σε ευχαριστω και ελπιζω να μου απαντησεις συντομα

 34. Marios Grammatikakis

  Έδωσα πανελλήνιες το 2007.Τελείωσα το Οικονομικό στο Πα.Πει κι έκανα μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Θέλω να ρωτήσω αν είμαι εντός των ορίων ηλικίας για να ξεκινήσω να σπουδάζω στην ΑΕΝ ως πλοίαρχος από το 2016.Όσον αφορά το απολυτήριο είμαι στο 16.1.Υπάρχουν κατατακτήριες εξετάσεις; Ευχαριστώ πολύ.

 35. δημητρης

  καλησπέρα…πέρασα φέτος Α.Ε.Ν Κρήτης αλλά θέλω να πάω Αθήνα….εδώ στην Κρήτη μου παν πως οι μεταγραφές για οικονομικούς λόγους δεν γίνονται δεκτές…απευθύνθηκα στο υπ. Ναυτιλίας και μου είπαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο..τα κριτήρια που έβαλα είναι οικονομικοί λόγοι…5.650 ετήσιο εισόδημα μόνιμη κατοικία Αθήνα τριτεκνη οικογένεια χωρισμένοι γονείς..Υπάρχουν πιθανότητες να γίνει δεκτή η αίτηση? επειδή έχω ακούσει πως φέτος έχουν δυσκολέψει οι μεταγραφές…Ευχαριστώ!!

 36. Mara

  Γεια σας, θα ηθελα να μαθω σχετικα με την εκδοση ναυτικου φυλλαδιου, ποτε αρχιζει ο κυκλος μαθηματων σωστικων? Τι πρεπει να κανω για την εγγραφη? Ευχαριστω.

 37. Panos

  Καλημερα! Θελω να κανω μια ερωτηση για τη σχολη σωστικων… Υπαρχουν διαθεσιμες θεσεις απο 27 ιανουαριου και μετα, για ανανεωση απλων και προχωρημενων σωστικων;

 38. Giorgos A

  ξερετε ποσα μορια υπολογιζεται η κατοχη ναυτικου φυλλαδιου ?
  σας ευχαριστω πολυ

 39. Γιαννης

  Καλησπερα. Ειμαι 39 ετων. Τον ιουνιο τελειωνω το ναυτικο λυκειο τομεα μηχανικων. Εχω ακουσει για το ειδικο σχολειο στην αεν . ενα ειδικο 6μηνο. Που μπορω να βρω πληροφοριες, το φεκ που το αναγραφει κτλ. για τις εγγραφες και τι περιπου χρειαζεται.

 40. ALEXANDROS

  Καλησπέρα θελω να ρωτησω για τους κατοχους απολυτηριου ιεκ τμηματος ηλεκτρολογίας ποιες είναι οι προυποθέσεις για την απόκτηση του διπλώματος ηλεκτρολόγου εμπορικού ναυτικού.Αναφέρεται ότι χρειάζεται 36 μήνες θαλάσια υπηρεσία και κάποιο ειδικό σχολείο το οποιό που μπορώ να το παρακολουθήσω ?

 41. Γιαννης

  καλημερα να σας ρωτησω εχω 18800 μορια στο απολυτηριο και η βαση περσυ ηταν 19600 και προσπαθω να μαζεψω μορια με μπαρκο το θεμα ειναι οτι μετρανε μονο εν πλω ή και αν ειναι υπο επισκευη?

 42. MARY

  καλησπέρα να σας ρωτησω, εχω 15,8 απολυτηριο + 2000 lower, εχω πιθανοτητες να μπω στην ΑΕΝ μηχανικός? ευχαριστω.

 43. fotis

  Αποφοιτοι Πολυτεχνείου μπορύν να εισαχθούν στην ΑΕΝ κ υπό ποιες προυποθέσεις,ευχαριστώ.

 44. Χρήστος

  καλημερα σας θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με το ειδικο τμημα(ειμαι αποφοιτος ναυτικου λυκειου)….εχω ενα μπαρκο πριν παρω τα κεπ απο το υπουργειο το οποιο ειχε διαρκεια 11 μηνες….αυτη η υπηρεσια ισχυει κανονικα για την υπηρεσια που ζηταει το ειδικο τμημα σχετικα με την αποκτηση του πτυχιου(12 μηνες με ΚΕΠ +12 μηνες στην ειδικοτητα) ευχαριστω εκ των προτερων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s