Α.Ε.Ν. Μακεδονίας


3Επίσημη ιστοσελίδα Σχολής

Η ΑΕΝ Μακεδονίας ιδρύθηκε το 1969 και λειτουργούσε σαν Σχολή Μηχανικών. Από το 1973  λειτουργεί στις σημερινές εγκαταστάσεις σε οικόπεδο 40 στρεμμάτων και 10000 τ.μ. στεγασμένους χώρους. Το 1975 λειτούργησε και η Σχολή Πλοιάρχων. Βρίσκεται 32χλμ από την Θεσσαλονίκη περίπου 500 μέτρα από τον Δήμο Νέας Μηχανιώνας. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σχολή στην Ελλάδα μετά του Ασπροπύργου.  Εντός των εγκαταστάσεων  λειτουργεί και η Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Μακεδονίας.

Η Ακαδημία έχει κερδίσει τη συμμετοχή της σε 10 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα με χρηματοδότηση 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Μέλη του Εκπαιδευτικού της προσωπικού έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε διεθνή συνέδρια αλλά και σε επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (SULZERWÄRTSILÄ στη Φιλανδία, MAN B&W στη Κοπεγχάγη, WMUστο Malmoe).

To 2002 η Ακαδημία, πρωτοπορώντας και σε αυτόν τον τομέα,  ανέλαβε δράση για την προβολή στην Β. Ελλάδα της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, της Εκπαίδευσης και του επαγγέλματος του Αξιωματικού ΕΝ με απώτερο σκοπό την προσέλκυση νέων στο Ναυτικό Επάγγελμα. Στα πλαίσια της δράσης αυτής, η οποία έγινε σε συνεργασία με την ¨ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ¨ (Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ανατολικής Θεσσαλονίκης) στάλθηκε πληροφοριακό υλικό σε 150 δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα του Νομού Θεσσαλονίκης, στις 16 Μαίου 2002 οργανώθηκε με επιτυχία μία ημερίδα ενημέρωσης των Συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σαν αποτέλεσμα αυτών γίνονται μέχρι σήμερα παρουσιάσεις σε ημερίδες Επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία.

Σήμερα εφαρμόζει σύγχρονους τρόπους διδασκαλίας με εκτεταμένη χρήση Η/Υ και προβολικών συστημάτων διαθέτει δε πολλά σύγχρονα εργαστήρια, πολλά των οποίων δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια της ναυτιλιακής κοινότητας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s