Α.Ε.Ν. Οινουσσών


Βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού Οινούσσες. Ιδρύθηκε το 1965 και είναι μόνο σχολή Πλοιάρχων. Οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να μείνουν στην εστία της σχολής, δηλαδή παρέχει δυνατότητα εσωτερικής φοίτησης, εκτός απο τις σπουδάστριες που δεν εχουν την δυνατότητα να μείνουν στην εστία για λόγους ενδιαίτησης. Είναι η μοναδική Α.Ε.Ν. στην Ελλάδα που παρέχει σίτηση στους σπουδαστές της, που περιλαμβάνει πρωινό και μεσημεριανό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Οινούσσες:

Δήμος Οινουσσών

Oinousses.com

Μεταφορά από και πρός το νησί

Οι Οινούσσες θεωρούντε άγονη γραμμή και δεν υπάρχουν απευθείας δρομολόγια προς αυτές από τον Πειραιά. Για την διαδρομή απο Χιο-Οινούσσες και το αντίστροφο έχετε 2 επιλογές:

 • Το καραβάκι ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΙΙΙ και μπορείτε να ενημερωθείτε για τα δρομολόγια του που εκτελεί καθημερινά απο το κεντρικό λιμεναρχείο Χίου. (Τηλ. 22710 44433) Η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά και το κόστος της ανέρχετε στα 2,5 εύρω ανα φοιτητή. Το καραβάκι ΔΕΝ πραγματοποιεί δρομολόγια την Κυριακή, εκτος ιδιάζων περιστάσεων.
 • Μέσω θαλασσίων ταξί, τα οποία κοστίζουν 65 ευρώ η ενοικίαση για μία διαδρομή απο Οινούσσες – Λαγκάδα και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 8 άτομα. (Η Λαγκάδα είναι ένα λιμάνι στην Χίο που απέχει 20 λεπτά απο την πόλη της Χίου – 20ευρω με 24ώρο ταξί ή 1,5 ευρώ με λεωφορείο) Η διαδρομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Μην αμελήτε την ενημέρωση σας για τον καιρο για τις προσεχείς μέρες όταν σκοπεύετε να πατε στις Οινούσσες,     καθώς πολλες φορές τον χειμώνα ισχύουν απαγορευτικά απόπλου και μπορεί να μέινετε αποκλεισμένοι στο νησί! (Ο καιρός στις Οινούσσες)

Μηνιαία έξοδα

Μέσο κόστος για την ενοικίαση ενος σπιτίου 180 – 240 ευρω μηνιαίως, έχετε όμως την επιλογή να μείνετε εντός της σχολής.

Το μέσο κόστος για ένα σπουδαστή που διαμένει στην σχολή, κυμαίνετε από 220-270 ευρώ μηνιαίως. Με την αγορά συσκευών κουζίνας μπορείτε να μειώσετε το κόστος ζωής κατά πολύ, μαγειρεύοντας εντός της σχολής. Το πρωινό παρέχετε δωρεάν ενώ το μεσημεριανό με το αντίτιμο του ενός ευρώ.

Παρότι το νησί παρέχει οτιδήποτε χρειάζεστε για την καθημερινότητα σας, έχετε την ευχέρεια να μεταβήτε στην Χίο και να προμηθευτείτε με οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε.

1237861_633365793362290_1052850706_nΗ Σχολή

Η εστία της σχολής αποτελείτε απο θαλάμους των 4-6 ατόμων και παρέχει όλες τις ανέσεις που χρειάζετε ένας σπουδαστής για την αξιοπρεπή διαβίωση του στο νησί: ζεστό νερο καθημερινά, ετήσιες ανακαινήσεις, παροχή ειδών υγιεινής, θέρμανση κτλπ. Οι σπουδαστές, ανάλογα με τα εξάμηνα, είναι γύρω στους 100-120. Ο γυναικείος πλυθησμός αριθμεί συνήθως το 10% των σπουδαστών.

Laptop επιτρέποντε στην σχολή και με την ακαδημαϊκη ταυτότητα μπορείτε να εκμεταλευτείτε την προσφορά για φοιτητικό internet με 5ε /μηνα για 4gb καθώς και μειώσεις στα ακτοπλοϊκα εισητήρια. Έχετε υπόψιν σας πως η σχολή σας παρέχει και ασφάλιση στον Οίκου Νάυτου.

Όσο για τα μαθήματα, το επίπεδο δυσκολίας έιναι βατό, αλλά αφιερώνοντας λίγες ώρες απο την καθημερινότητα σας θα ανταπεξέλθετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Για οποιαδήποτε απορία έχετε, το άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής έιναι δίπλα σας,  βοηθώντας σας να υπερπηδήσετε οποιοδήποτε εμπόδιο σταθεί ανάμεσα σε εσάς και στην επαγγελματική σας κατάρτιση.

Ζωή στο νησί

oinousses2Παρότι οι Οινούσσες ώντας μικρό νησί δεν μπορούν να παρέχουν τις ανέσεις ή την νυχτερινή ζωή μια μεγάλης πόλης ή νησιού, παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες για πλήρης αφοσιώση στο επάγγελμα που έχετε επιλέξει. Πανέμορφα τοπία, αφοπλιστική ηρεμία, οικοδομήματα που σε ταξιδεύουν εκατοντάδες χρόνια πίσω στο χρόνο και ένα άψογο εκπαιδευτικό αλλα και διοικητικό προσωπικό παρέχουν τις κατάλληλες βάσεις για την δημιουργία μελλοντικών επαγγελματιών που θα σταδιοδρομήσουν ως αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού.

Παράλληλα, στην Χίο μπορείτε να πηγαίνετε εβδομαδιαίως για τις αγορές σας αλλα και για να ζήσετε την νυχτερινή ζωή του νησιού, που είναι ζωντανή καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Αν ανυσηχείτε για τα κόστη, υπάρχουν ξενοδοχεία με 15 ή 20 ευρώ για την ημερήσια διαμονή και το κόστος ζωής στην Χίο (φαγητό κτλπ.) κυμαίνετε σε φυσιολογικά πλαίσια.

Οσο για το καλοκαίρι, έιναι η εποχή που το νησί αλλάζει τελείως οψή, γεμίζει απο τουρίστες απο ολά τα μήκη και πλάτη της γής και μετατρέπτε σε ενα νησί με απίστευτη νυχτερινή ζωή που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα απο τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά, μαγικές παραλίες και φυσικα εκλεπτυσμένους παραθεριστές.

Επικοινωνία

 
ΑΕΝ_ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ2Οινούσσες-Χίος,
 
Τ.Κ. 82101
 
Τηλ.: 2271055209

 

 

29 thoughts on “Α.Ε.Ν. Οινουσσών

 1. N

  “άψογο εκπαιδευτικό αλλα και διοικητικό προσωπικό παρέχουν τις κατάλληλες βάσεις για την δημιουργία μελλοντικών επαγγελματιών που θα σταδιοδρομήσουν ως αξιωματικοί του εμπορικού ναυτικού.” δεν θα συμφωνούσα και τόσο πολύ στο άψογο.. άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος παρά μόνο ο θεός. Ίσως θα έπρεπε να μετριάσεις λίγο τα σχόλια σου αναφορικά με την εκπαίδευση και την δοιήκηση της Α.Ε.Ν. τόσο της παρούσης όσο και των υπολοίπων. Επιπρόσθετα θα ήταν σοφό να αναφερθεί ότι η ζωή σε μία τόσο μικρή κοινωνία είναι δύσκολη καθώς οι ρυθμοί είναι τελείως διαφορετικοί και η κοινωνική ζωή από ελάχιστη έως μηδαμινή. Κατά τα άλλα αποτελεί ένα πολύ εύστοχο κείμενο με πληροφορίες που αντιπροσωπεύουν με περισσή ακρίβεια τις συνθήκες διαβίωσης του νησιού.

  1. Αγαπητέ N,

   Όπως είπες και εσύ κανείς δεν έιναι τέλειος παρα μόνο ο Θεός. Και φυσικά ώντας σπουδαστής δεν μπορώ να κρίνω ούτε την ικανότητα στο εργασιακό πεδίο των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και του διοικητικού προσωπικού. Αυτό που μπορώ όμως να εκτιμήσω, είναι η προσπάθεια που γίνετε από το προσωπικό που στελεχώνει την σχολή, που πραγματικά είναι αξιοθαύμαστη, σε κάθε τομέα απο το ενδιαφέρον των καπετανέων μέχρι την γρήγηρη και άμεση επίλυση διοικητικών θεμάτων. Βεβαίως, όπως έιναι προφανές, μια τέτοια συμπεριφορά προς τους σπουδαστές προϋποθέτει πως και οι σπουδαστές διατηρούν και μία ανάλογη συμπεριφορά πρός το προσωπικό ή την σχολή – δεν έχουμε μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Και όσο για την κοινωνική ζωή, να είσαι σίγουρος πως ενημερώνω με πλήρη σαφήνεια όσους με ρωτάνε για περαιτέρω λεπτομέρειες για την κατάσταση στο συγκεκριμένο τομέα. Αν και φυσικά η μοναξιά και η απώλεια κοινωνικής ζωής πολλές φορές έχει αποτελέσει και αποτελεί μία απο τις θυσίες που υπέστησαν πολλοί ναυτικοί στον βωμό της επαγγελματικής επιτυχίας. Ακόμα όμως και με τα ελλατώματα που υπάρχουν σε αυτήν την σχολή, και γενικότερα στην ναυτική εκπαίδευση, αν δεν οραματιστούμε και παρουσιάσουμε το ιδεατό ενός καλύτερου μέλλοντος, πώς θα μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε?

   Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για το ειλικρινές και ευγενικό σου σχόλιο,

   Φιλικά,

   Παύλος Φιλιππάκης
   Σπουδαστής ΑΕΝ Οινουσσών

 2. αγγελος6

  Καλημερα σας , ενδιαφερομαι για τη σχολη πλοιαρχων ,Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τη σιτηση-στεγαση κατοπιν παραθεσης του κειμενου σας –

  “Το μέσο κόστος για ένα σπουδαστή που διαμένει στην σχολή, κυμαίνετε από 220-270 ευρώ μηνιαίως.”

  Υπαρχει καποιο αντιτιμο για την διαμονη – ειχα την εντυπωση οτι ειναι δωρεαν – Οντας πτυχιουχος τριτοβαθμιας εχω μεινει 4.5 χρονια στης εστιες Λαρισας (Διναμε ενα αντιτιμο 220ε /χρονο)

  Δυστυχως δεν εχω την δυνατοτητα να σπουδασω χωρις δωρεαν στεγαση οποτε θα ηθελα να με ενημερωσετε πριν κανω τις αιτησεις .. Ευχαριστω !!

  1. Καλημέρα Άγγελε,

   Σχετικά με το ερώτημα σου, η διαμονή στην σχολή είναι ΔΩΡΕΑΝ, όπως και σε όλες τις ΑΕΝ που προσφέρουν εσωτερική φοίτηση. Το μέσο κόστος ζωής αναφέρεται ξεκάθαρα στα δικά σου έξοδα σίτισης και διαβίωσης. Η Α.Ε.Ν. Οινουσσών είναι η μοναδική που προσφέρει σίτιση, παρόλα αυτά μόνο για μεσημεριανό, με αντίτιμο 1 ευρώ. Πρωινά, βραδινά δεν προσφέρονται. Περίπου 220-270 κοστίζει το μέσο κόστος για ένα σπουδαστή που θέλει να έχει μια άνετη καθημερινότητα, με τις εξόδους στην Χίο κτλπ. Βέβαια με την σωστή διαχείριση, και εάν μαγειρεύεις και μέσα στην σχολή, το κόστος ζωής μπορεί να βρίσκεται και κάτω από 100ευρώ το μήνα.

   Στην διάθεση σου για οτιδήποτε περαιτέρω,

   Παύλος

  2. katia

   μιλησα σημερα με τον διοικητη της σχολης και μου ειπε οτι ειναι δωρεαν η διαμονη, και πληρωνεις 1 ευρω καθε μερα για το ζεστο γευμα

 3. αγγελος6

  Αγαπητε Παυλο ευχαριστω και παλι – νομιζω η νουμερα 1 επιλογη μου θα ειναι Οιννουσες (εχω ποσταρει και για Χανια)

  Απο τη στιγμη που επιτρεπεται ηλεκτρικη συσκευη αυτο ειναι πολυ θετικο
  Το αντιτιμο επισης σε λογικα επιπεδα – Εχοντας ζησει 4.5 χρονια σε εστιες πιστευω οτι μπορεις να τα βγαλεις περα και με αρκετα λιγοτερα οπως λες και εσυ

  Εμεις που κανουμε με απολυτηριο Λυκειου δεν ειναι αναγκη να βαλουμε ολες τις περιοχες ? Η ειναι απαραιτητι αυτο ?

  1. Αγαπητέ Άγγελε, δυστυχώς θα πρέπει να δηλώσεις όλες τις σχολές στην αίτηση με σειρά προτεραιότητας, αλλα αυτό δεν σε επηρεάζει καθώς μέσα σε 15 μέρες μπορείς να πάρεις μεταγραφή για όποια Α.Ε.Ν. επιθυμείς…

   Φιλικά,

   Παύλος

   1. Γιαννης Κολλιος

    Αγαπητε Παυλο εγω φετος ελπιζω στην εισαγωγη μου σε καποια σχολη Α.Ε.Ν και ηθελα να σου κανω μια ερωτηση σχετικα με αυτο που αναφερεις παραπανω οσο αναφορα τισ μεταγραφες…τι εννοεις οταν λες οτι μπορεις να παρεις μεταγραφη για οποιαδηποτε σχολη?δηλαδη αν περασω Οινουσσες μπορω μετα να παρω μεταγραφη για Υδρα ή Ασπροπυργο τοσο ευκολα?

   2. Τα πράγματα έχουν ως εξής αγαπητέ:

    Μια μεταγραφή γίνεται συνήθως για κάποιο λόγο. (για οικονομικούς, π.χ. θέλεις να είσαι κοντά στο σπίτι σου, θέλεις μια σχολή που παρέχει σίτηση κτλπ. αλλά και για προσωπικούς) Σε κάθε αίτηση μεταγραφής παραθέτεις και τα ανάλογα δικαιολογητικά.

    Στην θεωρία σίγουρα απαιτεί κάποιο σοβαρό λόγο με την ανάλογη δικαιολόγηση, οφείλω να ομολογήσω όμως ότι τα τελευταία χρόνια έχω δει να εγκρίνονται μεταγραφές με αποκλειστικά προσωπικούς λόγους. Οπότε προς απάντηση στο ερώτημα σου, θα έλεγα πως έαν δεν αλλάξει κάτι καθοριστικό στις Α.Ε.Ν., θα παραμείνει σχετικά εύκολη και ανώδυνη η διαδικασία μεταγραφής για την σχολή της επιθυμίας σου, ειδικά εάν βρεις και κάποιο δικαιολογητικό για να την υποστηρίξει.

    Για οποιαδήποτε άλλη απορία στην διάθεση σου,

    Παύλος

 4. Καριπίδου Σόνια

  Ο γιος μου ενδιαφέρεται για ΑΕΝ , εχω μια απορία και θα ημουν ευγνώμων εαν μπορουσατε να με βοηθήσετε ! Εαν κάποιος συμμετέχει και στις δυο διαδικασίες επιλογής με Πανελλήνιες και με το απολυτήριο και εφόσον εχει επιτύχει σε κάποιο ΤΕΙ αν αποκλείετε αυτόματα απο την δευτερη κατηγορία !

  1. Αγαπητή κα. Καριπίδου,

   Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, με την προϋπόθεση πως δεν θα εγγραφεί στο παραπάνω ΤΕΙ της επιτυχίας του.

   Στην διάθεση σας για οτιδήποτε περαιτέρω,

   Παύλος

 5. Theodoros

  Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν έχω ελπίδες με 18900 μόρια συνολικά(απο ΓΕΛ) για την εισαγωγή μου στην ΑΕΝ Οινουσσών μιας και δεν τα πήγα τόσο καλά στις πανελλήνιες . Έχετε κάποια εικόνα τι θα γίνει με τις βάσεις ? και τέλος επειδή φέτος οι σπουδαστές θα είναι λιγότεροι υπάρχει περίπτωση να πάρουν συμπληρωματικούς?
  Ευχαριστώ πολύ.

  1. Αγαπητέ Θεόδωρε,

   Πιστεύω πως έχεις πολύ σοβαρές πιθανότητες να πετύχεις την εισαγωγή σου στην Ακαδημία, και είναι πολύ πιθανόν και φέτος να πάρουν συμπληρωματικούς σπουδαστές. (Πρέπει να έχεις βέβαια υπ’όψιν σου ότι επιλαχών μπορεί να είναι μόνο ένας μαθητής που κάνει αίτηση με απολυτήριο, μέσω παν/δικών δεν υπάρχουν επιλαχών υποψήφιοι)

   Φιλικά,

   Παύλος

   1. Theodoros

    Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου . Τις επόμενες ημέρες θα έρθω στις Οινούσσες για να καταθέσω τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και ελπίζω να τα καταφέρω!!!
    Φιλικά
    Θεόδωρος

 6. αγγελος6

  Γεια σας !!

  Ειμαι στα 18,900 μορια με απολυτηριο

  Τελειωσα με τα παντα μετα απο αρκετα εξοδα και κοπο τα κατεθεσα Μηχανιωνα και επλιζουμε απο Σεπτεμβριο να μαστε εκει

  Αντε καλη επιτυχια παιδια – εβαλα και την μηχανικων μεσα ομως και εχψ μια εντυπωση οτι θα με πασαρουν εκει λογω ελλειψης

 7. Theodoros

  Φίλε Παύλο καλησπέρα , τελικά δεν μπορεσα να έρθω Οινούσσες γιατί το πλοίο δεν είχε επιστροφή την ίδια μέρα. Κατέθεσα τα χαρτιά μου στη Χίο και έφυγα με το βραδινό καράβι. Αντιμετώπισα ενα πρόβλημα με το χαρτί των Αγγλικών παρόλο που ήταν γνήσιο αντίγραφο απο Αθήνα αλλά ευτυχώς το έλυσα και τελείωσα . Μήπως γνωρίζεις πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα με απολυτήριο ? και τι προσέλευση έχει τουλάχιστον στη δική σου σχολή. Σε ρωτάω γιατί με τα 18900 που έχω νομίζω οττι δεν περνάω. Σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου ,
  Φιλικά Θεόδωρος

  1. Αγαπητέ Θεόδωρε,

   Αντικειμενικά, πιστεύω πως με 18900 είναι πολύ πιθανό να περάσεις στην Ακαδημία. Γενικά οι ακαδημίες κάθε χρόνο δηλώνουν πόσους σπουδαστές θα πάρουν και ανάλογα μοιράζονται οι εισαχθέντες στις σχολές. Βεβαίως οι σπουδαστές που έχουν ως πρώτη επιλογή κάποια ακαδημία, διαγωνίζονται για αυτές τις θέσεις, αμφιβάλλω όμως εάν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα γιατί επί το πλείστων οι Οινούσσες αποτελούν πρώτη επιλογή μόνο για τους κατοίκους της Χίου.

   Θα ήθελα να σε ρωτήσω, εάν έχεις χρόνο, τι ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπισες με το πιστοποιητικό των Αγγλικών? Δεν ήταν μεταφρασμένο?

   Σου εύχομαι να τα καταφέρεις,

   Παύλος

 8. Theodoros

  Σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου , ως πρώτη επιλογή έχω βαλει Οινούσσες και για τους μηχανικούς Χίο. Το πτυχίο των Αγγλικών δεν ήταν μεταφρασμένη η πίσω όψη παρόλο που μαζί με το πρωτότυπο είχα πάρει και δυο γνήσια αντίτυπα απο την Ελληνοαμερικανική ένωση που έγραφαν στα ελληνικά οτι το παρών είναι επικυρωμένο για κάθε νόμιμη χρήση. Τελικά με την συμβουλή των υπαλλήλων της σχολής πήγα σε δικηγόρο της Χίου όπου μεταφράστηκε και το Αγγλικό κείμενο επικυρώθηκε, και έτσι το κατέθεσα στην γραμματεία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να τα καταφέρω .
  φιλικά Θεόδωρος

  1. Αγαπητέ Θεόδωρε,

   Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σου στο αίτημα μου, σου εύχομαι ότι καλύτερο.

   Παύλος

 9. αγγελος6

  Παιδια και εγω αντιμετωπισα προβλημα με το πτθχιο αγγλικων

  Τα κατεθεσα τα χαρτια μου στη Ν μηχανιωνα βεβαια

  Η μεταφραση εγινε σε μεταφραστικο κεντρο οπως και η πιστοποιηση με σφραγιδα πρωτοδικειου Κερκυρας και Χαγης

  Γενικα ηταν μια γυναικα που δεν ηταν καθολου εξυπηρετικη

  Επισης δεν λαβαν ορο την αναπηρια της μητερας μου γιατι αν και ειναι 70 τ εκατο δεν ειναι για κινητικους λογους

  Τελοςπαντων ειμαι ακριβως στα ιδιο μορια 18.900 + τεκνο αγαμης μητερας

  Ελπιζω να επαρκουν!!!

 10. panagiwths

  kurie paulo exw kanei aithsh gia na eisax8w sthn aen oinouswn me apoluthrio eimai apo lesvo kai exw 18.000 moria mazi me ton xarti agglikwn
  8a h8ela na mou peite an 3erete fusika an exw pi9anothtes na perasw sthn sxolh sas gt exw kata-agxw8ei
  euxarhstw polu

 11. ΑΝΝΑ ΤΡΙΓΩΝΗ

  Καλησπέρα.Μιας και λυθηκαν αρκετές απορίες μου διαβάζοντας για τη σχολή θα ήθελα να μάθω οι μαθητές των ΕΠΑΛ βάζοντας πρωτη προτίμηση την ΑΕΝ και ειδικοτερα Οινουσσων με τι μόρια μεσω πανελληνιών μπαίνουν καθώς και η δεύτερη επιλογή με βάση απολυτηρίου.Βαση πάντοτε τις φετεινές πανελλήνιες.

 12. dimitris

  Μέχρι τι ηλικία μπορεί να γίνει εγγραφή;Αρκεί ένα απολυτήριο λυκείου με βαθμό 18,5;(γενικού λυκείου).Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 13. Νίκος

  Καλησπέρα σας,είμαι μαθητής της Α Λυκείου σε Γ.Ε.Λ.Θα ήθελα να ρωτήσω από το νέο σχολικό έτος θα μπορούσα να μετεγγραφώ στο Ναυτικό Επαλ εκεί;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 14. ΑΝΝΑ ΤΡΙΓΩΝΗ

  Η ΑΕΝ στη Μηχανιώνα ανακοίνωσε την αύξηση των εισακτέων φέτος.Θα ισχύσει κατι ανάλογο για τις Οινούσες?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s