Α.Ε.Ν. Ηπείρου


Από το 1973 ως το 1992 ήταν γνωστή σαν σχολή Ραδιοτηλεγραφιτών. Το 1991 παράλληλα λειτούργησε και η Σχολή Πλοιάρχων. Η σχολή της Πρέβεζας βρίσκεται πολύ λιγότερο από 1χλμ από το κέντρο της πόλης στην περιοχή Βαθύ. Όπως και στις υπόλοιπες σχολές πέραν του Ασπροπύργου έχει την δυνατότητα παροχής στους σπουδαστές της εσωτερική διαμονή στην σχολή. Αξιοσημείωτο για αυτή την σχολή είναι ότι στα εργαστήρια της διαθέτει ένα ολοκληρωμένο παλαιό σύστημα επικοινωνιών πλοίου.

Βαθύ Πρέβεζας, Τ.Κ. 48100

Τηλ.: 2682022095

5 thoughts on “Α.Ε.Ν. Ηπείρου

  1. Βαγγέλης

    Τι ποσό πληρώνουν οι σπουδαστές στην εστία του ΤΕΙ καθημερινά για σίτιση και πόσα γεύματα τους παρέχονται; Σε τι απόσταση βρίσκεται από την ΑΕΝ; Είναι ευχαριστημένοι από αυτή γενικότερα;
    Τι συνθήκες επικρατούν στην εστία της ΑΕΝ; Υπάρχει ζεστό νερό και θέρμανση; Επιτρέπονται οι ηλ. συσκευές; Πόσα άτομα φιλοξενεί η εστία συνολικά και πόσα σε κάθε θάλαμο;
    Πως είναι τα πράγματα στην περιοχή γενικότερα; Υπάρχουν μαγαζιά κοντά στην ΑΕΝ; Μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει χωρίς αυτοκίνητο αν είναι εξωτερικής φοίτησης;
    Σε τι ποσά κυμαίνονται τα ενοίκια στην περιοχή;
    Από ζωή και διασκέδαση πως είναι τα πράγματα; Νομίζω ότι σε μια τέτοια πόλη και με τόσους φοιτητές από την ΑΕΝ και το ΤΕΙ, δεν θα είναι άσχημα.
    Υπάρχει άλλος εξοπλισμός πέραν από το σύστημα επικοινωνιών στη σχολή;
    Ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει γιατί το άρθρο είναι ελλιπές.
    Ευχαριστώ πολύ.

  2. ΘωμάςΒ

    έχω και γω κάποιες απ αυτές τις απορίες. Επίσης θα ήθελα να μάθω αν διαθέτει γυμναστήριο η σχολ΄ξ

  3. TheAkronym

    1) 2,5 με 3€ (για φαγητό). Υπάρχει αστικό λεωφορείο που σταματάει απ’ έξω από τη σχολή και σε πηγαίνει στο ΤΕΙ. Το ίδιο με γυρισμό. Γεύματα από δευτέρα έως παρασκευή. Αξίζει.
    2) Οι εστίες είναι σε αρκετά καλή κατάσταση αρκεί φυσικά οι σπουδαστές που μένουν μέσα να τη συντηρούν και αυτοί πέραν από τις υπάρχουσες καθαρίστριες. (προσωπική υγιεινή, καθαριότητα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα κτλ.). Ζεστό νερό υπάρχει καθημερινά για 1 με 2 ώρες (συνήθως απογευματινές). Επιτρέπονται οι ηλεκτρονικές συσκευές. Η ευθύνη φύλαξης αυτών είναι καθαρά στον ιδιοκτήτη. Παλαιότερα, έχουν αναφερθεί κλοπές γι’ αυτό θα πρότεινα να λάβεις κάποια αναγκαία μέτρα (κλειδαριές κτλ). Κάθε θάλαμος περιέχει 5 κουκέτες (πάνω -κάτω), χωρά δηλαδή συνολικά 10 άτομα. Παρόλα αυτά συνηθίζεται να διαμένουν 5 έως 6 το πολύ σπουδαστές (2 πρωτοετείς / 1-2 δευτεροετείς / 1 τριτοετής / 1 τεταρτοετής [θαλαμάρχης – υπεύθυνος). Για περισσότερα, μπορείς να απευθυνθείς στην Γραμματεία της Σχολής.
    3)Χωρίς αυτοκίνητο μπορείς να αντεπεξέλθεις αρκεί φυσικά να έχεις όρεξη. Κοντά στη σχολή δεν υπάρχουν μαγαζιά. Η απόσταση κυμαίνεται από 500μέτρα και πάνω. (5 λεπτά με τα πόδια).
    4. Τα ενοίκια κυμαίνονται από 170 – 270. Αν και εξαρτάται τι διαμέρισμα είναι (γκαρσονιέρα, δυάρι κτλ).
    5) Από ζωή δε θα μείνεις απογοητευμένος. Υπάρχει μέρος για κάθε γούστο.
    6) Πέραν του συστήματος επικοινωνιών, υπάρχουν 4 προσομοιωτές γέφυρας (για ναυσιπλοϊα) πλήρως εξοπλισμένοι.

Leave a comment